Thursday, 19 January 2012

Berita Terkini

Pada jam 9.30 , malam, lokasi di Sungai Parit Sulong, terjadi satu tragedi yang menyayat hati. Seorang murid di salah satu sekolah di Parit Sulong, didapati lemas dan sehingga jam 11.28 malam, jasadnya belum lagi ditemui. Menurut orang kampung, ianya terjadi begitu pantas, mereka bersama sahabat yang lain pergi mancing bersama dan salah satu daripada mereka tergelincir lalu terjatuh kedalam sungai. Jadi, sume org kmpng dan ajk kampng tersebut bekerjasama dengan pihak RELA mencari murid tersebut. Harap keluarga murid tersebut, dapat bersabar dan tenang menempuhi ujian ini dan Insyallah, Allah akan bantu hamba-Nya yang di dalam kesusahan

Sunday, 15 January 2012

Ana cuma insan biasa






Jika nak tahu siapa gerangan lelaki ini, nilah ana( bahasa arab bagi "saya" or "aku"), this is me, rupa x sekacak Aaron Aziz, tapi bak kate Allahyarham Tan Sri P. Ramlee, "tapi manisnya ada", hehehehehe. Diri ini tidak sehebat mane, cume ingin mencari sahabat2 baru, serta juga mendengar dan bertukar pandangan dan pendapat org ramai tntng ape sajer yg baik, mana yg baik, dijadikan amalan, manakala yg buruk, dijadikan sempadan agar kita boleh menjadi insan yg baik dan tulus ikhlas serta juga beribadat kepada Allah S.W.T.

Perlukah rupa dijadikan sebagai kayu pengukur seseorang, perlukah darjat dijadikan sebagai pemisah kelas, perlukah pangkat dijadikan sebagai pengasingan kasta, perlukah semua itu, jawapannya, tepuk dada, tanya iman, kerana Allah memandang hamba-Nya bukan pada rupa, tapi memandang amalan kita, amal jariah kita, komunkasi kita dengan Allah, adakah kita selalu mengingati selalu, jadi, fikirkanlah dan muhasabah diri kita

This is me

Muhamad Afiq Zharif Bin Abd Aziz adalah name yg tertera dalam I.C. But, org pngl ana dgn bnyk pnggln, yalah, dh jadi trend kat Malaysia nie, ada name pnggln, ada org pnggl ana Afiq, bagi yg sape yg knal, ada juga pngl ana Zharif, mostly pngl ana mcm 2, is my Sensei, and sape2 yg rapat ngan ana, pngl ana bong, nak tahu nape BONG, tngu ya, ana berusia 20 thun(sbnrye x smpy 20 pun, birth at Sept) dari Johor, masih belajar dan juga masih Bujang! ehmm, ana baru jer start buar blog nie, jadi if ada kekurangan or kesilapan, berithulah yer, ana org x lah berapa hensem, n x lah berapa popular, cume ana suka share dgn frenz, apa2 jer bnde yg baik or something new in my life, ana suka share

ana nie sbnrye pemalu sbnrye if ana x knal someone, but jika dh knal, ha, duk kdy kopi smpy pgi ,hahahahahaha, ana, jadi ana gye dulu, wasslam

Story begin

Salam semua, Alhamdulillah, impian ana ingin ada blog sendiri telah pun tercapai, ana memang berangan untuk memiliki blog sendiri. Digunakan untuk menyampaikan maklumat dan apa saja yang baik untuk followers ana. Ana berasal daripada Johor, sekolah juga di Johor tapi akhirnya ana berjaya melangkah keluar dari Johor apabila ana berjaya masuk ke menara gading di Negeri Sembilan. Tapi berat nak tinggalkan kampung halaman, yalah, dari dilahirkan hingga sampai ana 18, duduk dan bermastautin d Johor, jadi setakat, itu sahaja, nanti, jika ada apa yang ingin dikongsi, Insyallah, ana akan beritahu anda semua. Wassalam